ЛКСМУ - Луганский областной комитет
Пятница, 29.03.2024, 10:29:56
Приветствую Вас Гость | RSSГлавная | Регистрация | Вход
Переливающиеся ссылки

Группа "Коммунистический Фронт Луганщины" в "ВКонтакте"

Меню сайта
Форма входа
Архив записей
Главная » 2013 » Декабрь » 12 » Заява Інституту проблем соціалізму з приводу загрози державного перевороту і встановлення націоналістичного режиму в Україні
10:53:35
Заява Інституту проблем соціалізму з приводу загрози державного перевороту і встановлення націоналістичного режиму в Україні

В Києві та інших містах України тривають масові виступи («Євромайдан»), учасники яких висловлюють обурення побиттям мирних мітингувальників та вимагають підписання угоди про асоціацію з Європейським союзом. Ми також засуджуємо криваву бійню на Майдані, насилля та жорстокість, застосовані по відношенню до мирних протестантів. Однак вважаємо, що нині мирний протест перетворився на спробу антиконституційного державного перевороту. Політичні невігласи охрестили сумнівні події на «Євромайдані» на чолі з трійкою його провідників – Яценюком, Кличком і Тягнибоком – революцією. Не дивлячись на те, що в даному випадку мова йде не про зміну соціально-економічного устрою в Україні, а про новий переділ влади між олігархічними кланами. Останні заради реалізації власних інтересів згодні задовольнити вимоги закордонних партнерів і фінансистів, які хочуть вирішити кризові проблеми Євросоюзу і США за рахунок колонізації України і трансформації її в антиросійський плацдарм. Все це перетворить мільйони українських трударів у наймитів західного транснаціонального капіталу, а їх дітей – на гарматне м’ясо НАТО.

Особливу тривогу викликає те, що активну участь у згаданих подіях на «Євромайдані» бере правоекстремістська націоналістична партія «Свобода», котра використовує кризову ситуацію в Україні і обурення людей своїм жалюгідним соціально-економічним становищем для популяризації своєї антинародної ідеології та вчинення протизаконних дій і провокацій під гаслом «Бандера прийде – порядок наведе!». Ідеологія «Свободи» базується на доктрині інтегрального націоналізму, носії якої в період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років підтримували нацистську Німеччину, воювали з власним народом і червоними партизанами, служили у збройних формуваннях СС і в німецькій поліції на окупованих територіях, знищували мирне населення не тільки на території України, але й в Білорусії, Польщі, на Балканах. Після закінчення війни жертвами бандитів ОУН стали десятки тисяч, селян, робітників, радянських солдат і офіцерів, партійних, радянських та інших працівників, направлених у Західну Україну для надання братерської допомоги її трудовому народу.

В цьому контексті треба підкреслити, що програма партії «Свобода» передбачає дискримінацію за національною ознакою (впровадження квот при обранні у владу; заборона набуття громадянства України особам, що не є етнічними українцями) та мовною ознакою, переслідування національних меншин, заборону абортів тощо, повернення смертної кари та створення ядерної зброї. Представники «Свободи» неодноразово брали участь у побитті своїх опонентів – лівих, комуністів, ветеранів Великої Вітчизняної війни. За повідомленнями ЗМІ, влітку 2013 р. «Свобода» провела підготовка кількасот молодиків у воєнізованих таборах, яких використовує у вуличних бійках.

Через расистські, антисемітські, ксенофобські погляди партії «Свобода» 13 грудня 2012 р. Європарламент прийняв резолюцію, яка закликала демократичні сили не співпрацювати з цією партією. За підсумками 2012 р. лідер «Свободи» Олег Тягнибок та член цієї партії, народний депутат України Ігор Мірошниченко посіли п’яте місце у списку антисемітів світу за версією Центру Симона Візенталя. Влітку 2013 р. 30 членів ізраїльського Кнессету підписали листа на ім’я Голови Європарламенту М. Шульца, в якому висловили стурбованість через зростання націоналістичних поглядів в Україні та закликали бойкотувати партію «Свобода». Та зараз європейці забули про свої застереження щодо пронацистської сутності і репутації партії «Свобода» і видають її за одну демократичних сил.

Входячи з 2012 р. до Верховної Ради України партія «Свобода» не відмовилась від своїх ксенофобських поглядів, а, навпаки, постійно влаштовувала бійки та провокації у стінах парламенту. «Свобода» підтримує тісні стосунки з неонацистськими партіями в Європі, зокрема з Націонал-демократичною партією Німеччини, грецькою партією «Золотий світанок». 14 жовтня 2013 р. вона провела в Києві марш на честь заснування УПА, під час якого народний депутат від цієї партії Юрій Михальчишин вигукував «Смерть антифашистам!», а його супутники демонстрували нацистське вітання. З огляду на це викликає здивування й обурення факт запрошення Тягнибока на саміт Євросоюзу у Вільнюсі.

Під час підготовки до «Євромайдану» партія «Свобода» активізувала свою діяльність, спрямовану на всебічне поширення людиноненависницьких неонацистських ідей та застосування насилля до опонентів. 23 листопада у Львові відбувся неонацистський марш. Його учасники йшли в масках, вигукували расистські гасла і несли прапор із сучасним нацистським символом – кельтським хрестом. Біля Львівської міської ради перед ними виступив Є.Карась, член партії «Свобода» та лідер групи С14 – об’єднання київських ультраправих, причетних до численних вуличних нападів на лівих активістів. Один із учасників цієї акції ніс прапор Греції, солідаризуючись із партією «Золотий світанок», над лідером якої відбувається суд у зв’язку із вбивством профспілкового активіста, яке здійснили його однопартійці.

26 листопада на «Євромайдані» у м. Києві було здійснено напад на представників незалежної студентської профспілки «Пряма дія», які вийшли на акцію із соціальними гаслами: за якісну та безкоштовну освіту та доступний транспорт.

28 листопада близько 30 неонацистів в масках, озброєних газовими балончиками, атакували акцію за права жінок, яка проходила під гаслами «Українським жінкам – європейські зарплати» тощо. Від газу, який розпилювали неонацисти, постраждали два хлопці і одна дівчина.

1 грудня ультраправі стали співорганізаторами штурму Адміністрації Президента і розпочали насильницьке протистояння зі спецзагонами міліції. Тоді ж члени партія «Свобода» під проводом народних депутатів України Е.Леонова та А.Тягнибока зробили спробу зруйнувати монумент В.Леніну.

4 грудня зі сцени «Євромайдану» пролунав заклик розібратися з «провокаторами», які нібито стояли під червоним прапором в районі станції метро «Хрещатик». В результаті цього група правих активістів у масках розгромила намет Конфедерації вільних профспілок України. Одному з профспілчан зламали ніс, другому – ребра, третій постраждав від сльозогінного газу. Намет порізали ножами, вкрали генератор.

8 грудня депутати та прибічники партії «Свобода» знесли і розбили пам’ятник В.І.Леніну. Попри те, що рішення про знесення монумента, згідно із чинним законодавством, може приймати лише територіальна громада або уповноважена нею Київрада, вандали з партії «Свобода» повалили пам’ятник з допомогою тросів і кувалдою розбили його на шматки. Відповідальність за цей акт вандалізму взяв народний депутат України Ігор Мірошніченко, котрий брав особисту участь в цій акції.

Все це переконливо свідчить про те, що верховоди «Свободи» зроблять все можливе для пролиття крові на «Євромайдані» та майданах в інших містах України з метою звинувачення влади у підступній жорстокості щодо «мирних» демонстрантів і залучення своїх нових прихильників до участі у здійсненні державного перевороту. Ця реальна загроза майбутньому нашої країни робить заклик чеського антифашиста Юліуса Фучика «Люди, будьте пильними!» сьогодні не менш актуальним, ніж в роки Другої світової війни.

Не дати втягти народ України в реалізацію підступних планів партії «Свобода»; домагатися від усіх демократичних сил та європейських політиків суворо додержуватися резолюції Європарламенту від 13 грудня 2012 р. щодо ізоляції расистської, антисемітської, ксенофобської партії «Свобода»; сказати рішуче «Фашизм не пройде!» є категоричною вимогою нашого часу, святим обов’язком кожного чесного громадянина України.

Просмотров: 507 | Добавил: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Поиск
Ссылка на печать
Александр Камышов © 2024
R-Banner